Tuesday, November 25, 2008

Lunta!






Sellainen ihme tapahtui eilen, että lunta satoi tänne Välimeren rannalle. Perimätiedon mukaan edellisen kerran on nelisen vuotta sitten tullut lunta ihan pikkusen. Satoi alle tunnissa 15 cm:n kerros rakeita ukkosmyrskyn säestämänä. Kovaan pakkautui tuo kerrostuma, eikä vielä yhdessä päivässä ehtinyt sulaa pois. Tiesipä ainakin päivän puheenaiheen.

Hieman kyllä säälitti paikallisia autoilijoita ja täytyy nostaa hattua niille rohkeille, jotka uskalsivat lähteä aamulla liukastelemaan tien päälle kesärenkaillaan. Kiitin onneani, ettei ollut mitään pakollista menoa autolla. Tuskin olisin päässyt parkkipaikkaa edemmäs, sillä niin jyrkkää nousua ei olisi kesärenkailla päässyt ylös. Kiva oli seurata naapureita, millä tyylillä kukakin sai putsattua autonsa lumesta. Minkäänlaisia oikeita välineitä lumenpuhdistukseen ei oletusarvoisesti ole. Muutamat käyttivät fiksusti harjoja, toiset pahveja kaapimina ja yksi epätoivoinen lirutti vettä tuulilasille. Sulattihan se aina kolikon kokoisen reiän lumikerrokseen kerrallaan.

Hevosmiesten tietotoimiston mukaan paikallinen moottoritiekin oli poikki kolmisen tuntia pahimman myräkän aikoihin. Aamun koulumatkalla jokainen, joka tiesi meidän olevan Suomesta, muisti todeta, että tämähän on nyt niin kuin teillä siellä. Niinpä, mutta meilläpä tulee kerralla aina tuplat tähän verrattuna.

No comments: